ROBOT TAKIMIMIZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ulusal VEX Robotik Eskişehir Turnuvası 9 Şubat 2019 Cumartesi günü İstanbul, Eskişehir, Konya, Sakarya, Denizli, Samsun, Bilecik, Balıkesir ve Manisa illerinden gelen 35 takım ve 200’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Berrin Kalyoncuoğlu’nun yaptığı robotik turnuvası Eskişehir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Vekili Ömer Karaca ve ESBAV Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yavuz Tuna’nın katılımı ile başladı.

Takımlar turnuvada tasarladıkları robotlarla ve robotları için hazırladıkları kodlarla farklı kategorilerde yarıştılar. Takımlar robotlarını, hazırladıkları mühendislik defterleri ile sunum yaparak jüri üyelerine tanıttılar. 35 takımı oluşturan tüm öğrencilerin heyecanlı yarışmalarının ardından Dostluk Mücadelesi Ödülü, Robot Becerileri Ödülü, Tasarım Ödülü, Yapı Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Enerji Ödülü kategorilerinin yer aldığı ödül törenine geçildi. Turnuvaya katılan takımlara Kupa, sertifika ve madalyaları verildi.

Sultan Fatih İlkokulu Robot Takımı “SFK ROBOTICS”  Dostluk Mücadelesi Kategorisinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Takım kaptanımız Kerem Celal Sayar, Hamza Demircan ve Salih Baydarman’ı, danışman öğretmenlerimiz Fahrettin Hasan Tuncer ve Güven Yıldırım’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.