Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı dil ediniminde yapısal bilgiye önem verilmesinin yanı sıra; öğrencilerin kazanımlarını günlük hayata nasıl geçireceklerini bilmeleri ve uygulamalı olarak öğrenmeleri temel ilkemizdir. Amacımız; öğrencilerimize, dinleme-anlama becerilerini, araştırma yeteneklerini geliştirmede “yabancı dil öğrenmek zevkli ve gereklidir” fikrini benimsetmek ve onların öğrendikleri dilden zevk almalarını ve öğrenmelerini kalıcı kılmayı sağlamaktır. Derslerimizde farklı eğitim ve öğretim tekniklerine yer verip teknolojiyi de en üst seviyede kullanarak öğrencilerin derse yüksek motivasyon ile katılımını sağlamak ise temel hedefimizdir.

Neler yapıyoruz?

BIG READ : Oxford Üniversitesinin düzenlediği, öğrencilerimizin dil gelişimine  olumlu  ölçüde katkı sağlayacağı Big Read Yarışmasına katılmaktayız. Geçtiğimiz  eğitim- öğretim yılında iki öğrencimiz Marmara Bölgesi Şampiyonu olmuşlardır.

ENGLISH TOWN: Öğrencilerimiz ile skills derslerimizde İngilizce Kasabası adını    verdiğimiz derslikte oyun ve tiyatro çalışmaları yapmaktayız.

ESOL EXAM :  Cambridge University Press’in yapmış olduğu uluslararası sınavlara katılmaktayız.

SPEAKING EXAM : Doğal ortamlar oluşturularak öğrencilerin günlük hayatta kullanacakları dil ile ilgili konuşma sınavları yapılmaktadır.

urfodu

ULUSLAR ARASI URFODU YARIŞMASI : Uluslararası Urfodu Sınavına katılmaktayız. Geçen eğitim öğretim yılında 5.sınıflardan 5 öğrencimiz dünya 3.sü, 6.sınıflardan 3 öğrencimiz dünya 2.si, 7.sınıflardan 2 öğrencimiz dünya 2.si, 7.sınıflardan 1 öğrencimiz dünya 3.sü, 8.sınıflardan 3 öğrencimiz dünya 2.si olmuşlardır.

HİZMET İÇİ EĞİTİM :Seminerler Öğretmenlerimiz yenilenen teknoloji ve yeni öğretim metotlarını takip etmek için yurtiçi ve yurt dışındaki seminerlere katılmaktadırlar.

KARAOKE : Öğlen teneffüslerinde Karaoke Partileri düzenlemekteyiz.

IMC TV : Öğrencilerimizin hazırladığı proje çalışmaları koridorda yer alan TV kanalımızda sergilenmektedir.

KONUŞMA KULÜBÜ : Okul çıkışlarında pratik İngilizce konuşma kulübü yapılmaktadır.

OYUNLARLA KELİME ÖĞRETİMİ : Dil öğreniminde çok önemli bir yer alan oyun metodunu derslerimizde kullanmaktayız.

POST BOX : Teneffüslerde farklı noktalara asılan soruları öğrencilerin bularak cevaplarını Post Box dediğimiz kutuya atmaları ile teneffüslerimizi eğlenceli hale getirmekteyiz.

İNGİLİZCE DUVAR GAZETESİ : İngilizce Duvar Gazetemiz oluşturulmuştur.  Duvar Gazetemiz, dünya gündemi, okul haberleri ve mizah köşesi bölümleri ile öğrencilerin aktif katılımı sağlanarak hazırlanmaktadır.

CHAIR IS YOURS : Bu yarışma çocuklarımızın bir birey olarak iç dünyalarında yaşadıkları, bazen paylaşmaktan çekindikleri, bazen de herkese duyurmak istedikleri fikirlere ulaşmak için oluşturulmuş bir projedir.  Bu projede çocuklarımız istedikleri herhangi bir konuyu bizlere görsel ve işitsel ögeleri kullanarak ve tabi ki İngilizce sunumla anlatmaktadırlar.  Bizler de onların telaffuz, İngilizce gramer, sunum becerilerini değerlendirmekteyiz.

KISA FİLM YARIŞMALARI : Öğrencilerin okul dışında İngilizceyi kullanmaları ve sosyalleşmeleri hedefiyle kısa film yarışmaları düzenlemekteyiz.

TURİSTLERLE RÖPORTAJ : Doğal ortamlar oluşturularak öğrencilerin günlük hayatta kullanacakları dil ile ilgili konuşma sınavları yapılmaktadır.

ÖĞRETİCİ GEZİLER :

Okul dışına öğrencilerimizin hem eğleneceği hem de öğreneceği geziler düzenlemekteyiz.

yurtdisi-2

YURTDIŞI YAZ OKULU : Her yaz öğrencilerimizin İngilizce bilgisini pekiştirmek ve kullanabilecekleri ortamlar sağlamak için   İngiltere ve Amerika’ya yaz okulu kampları düzenlemekteyiz.