ÖĞRENCİLERİMİZE TEKNOLOJİNİN YARARLARI VE ZARARLARI ÜZERİNE EĞİTİM VERDİK

Günümüzde hayatımızın her alanında teknoloji ile çevrelenmiş durumdayız. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknoloji kullanımı göz önüne alındığında; her yaştan insan için oldukça cezbedici, hayat kolaylaştırıcı bir alandır ve oldukça faydası bulunmaktadır. Fakat fazlası çocuklarda teknoloji bağımlılığına neden olabilmektedir. Çocuklar için de çizgi filmler, bilgisayar oyunları, internet kullanımı gibi etkinlikler; gelişimi destekleyici, eğlenceli olabilmektedir. Okulumuz genelinde yapılan “D2” Dikkat Testi sonucu öğrencilerimizle birlikte günümüzde teknoloji kullanımını konuştuk. Teknolojinin yararları ve zararları üzerinde durduk. Hayatımızda teknoloji olmasaydı neler yapabilirdik? konusuna değindik. Ve en önemlisi fazla teknoloji kullanımıyla vücudumuza verdiğimiz zararları farkettik. Öğrencilerin ilgi duyduğu konu, animasyon filmlerle ve sorularla eğlenceli hale getirilerek tamamlandı.