ULUSLARARASI KANGURU MATEMATİK SINAVINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli “Kangourou Sans Frontieres” Derneğine bağlı olarak 70’e yakın ülkede uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor. Kanguru Matematik Sınavı uygulandığı ülkelerde genellikle Üniversiteler, Matematik Dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize ediliyor. Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olan Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar.

Kanguru Matematik Türkiye Sınavı 2015 yılından beri ülkemizde uygulanmaktadır. 23 MART 2019 tarihinde Sultan Fatih Koleji olarak

“Kanguru  Matematik Sınavlarına” bu yılda ev sahipliği yapacağız.