OKUL ÖNCESİ VE 1.SINIF UYUM EĞİTİMİ PROGRAMI

Bu program 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına hazırlamayı amaçlamaktadır.

Öğrencilerimizin okula adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış olan bu uyum programı ile;

• ·         Öğrencilerin birbirlerini tanımaları
  • ·         Okulu mekân olarak (Lavabo,kantin,tuvalet vb) tanımaları
  • ·         Okuldaki yöneticileri ve öğretmenlerini tanımaları
  • ·         Okulun günlük rutin işleyişini tanımaları amaçlanmaktır .

Programın bu aşamalarından geçen öğrencilerimiz için, bulundukları mekân artık tanıdık olacak, bilinmeyenin taşıdığı korkutucu özelliklerden sıyrılacaktır. Bu süre içinde okuldaki ilgilileri tanıdıkları için, her hangi bir sorun durumunda kimden ve nasıl yardım alabileceklerini de öğrenecekler.

Özellikle velilerin de okul hakkında bilgi sahibi olmaları, çocukları ve okulla olan ilişkilerinde bir düzen sağlayacaktır. Hangi saatlerde okulun hangi bölümlerini kullanabilecekleri, hangi konuda okul çalışanlarından ne yolla yardım alabilecekleri, çocuklarını hangi şartlar altında nasıl görebilecekleri, çocuklarını erken alma,  geç bırakma durumlarında izlemeleri gereken yollar onlar için de açıklık kazanacak, her hangi bir karışıklık yaşanması önlenmiş olacaktır.