İSTANBUL İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ ETKİNLİĞİ

Özel Sultan Fatih Koleji ve Fen Lisesi öğrencileriyle 4 Aralık günü Gülhane Parkı içerisinde yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine gezi düzenlendi. İki kattan oluşan müzenin üst katında müze ile ilgili çeşitli görsellerin izlenebildiği Sinevizyon Salonu, Astronomi, Saat Teknolojisi, Denizcilik, Savaş Teknolojisi ve Tıp Bölümü bulunmaktadır. Alt katta ise, Madenler, Fizik, Matematik-Geometri, Şehircilik ve Mimari, Optik, Kimya ve son olarak da Coğrafya ile ilgili harita ve çeşitli harita çizimlerinin sergilendiği bölüm bulunmaktadır. Bu salonların tamamında, İslam bilim adamlarının ortaya koydukları eserlerin model ve maketleri sergilenmiş olup öğrencilerimiz de bu eserlerin orijinallerini inceleme fırsatını yakaladılar.