Özel okul teşvik başvuruları

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 16 Ağustos-6 Eylül arasında alınacak.

Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül´de Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül´e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül´de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül´de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Başvurularda 75 bin kişinin belirtilen tarihlerde özel okullara kayıt yaptırmaması halinde yeniden tercih alınmadan öğrencilerin önceki tercihleri doğrultusunda ek yerleştirmeler yapılacak ve 29 Eylül itibarıyla 2017-2018 öğretim yılı eğitim ve öğretim desteği işlemleri tamamlanmış olacak.

Eğitim Teşviki için Başvuracak Velilerden istenen Belgeler

1) Güncel Gelir Beyanı

2) Varsa Üniversitede okuyan kardeşin Öğrenci belgesi

3) Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda ilk üçte olgunu beyan eden belge

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.