Örnek Öğrenci ve Sınıf Uygulaması

Sultan Fatih Örnek Öğrencilerini Seçiyor!

Özel Sultan Fatih Ortaokulu rehberlik servisi olarak öğrencilerde olumsuz davranışları ortadan kaldırmak, olumlu davranışları yüceltmek ve davranışların kalıcılığını sağlamak amacıyla ‘Örnek Sınıf-Örnek Öğrenci’ uygulamasını sürdürmekteyiz. Bu çalışmamızla öğrencinin davranışlarını ödüllendirerek onu onurlandırmayı ve diğer öğrencileri güdüleyerek davranış değişikliği oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Örnek öğrenci seçimi derse giren öğretmenlerin her sınıftan bir kişiyi seçmesiyle sağlanmaktadır. En çok ismi çıkan öğrenci o sınıfın örnek öğrencisi seçilmektedir. Seçilen öğrencilerimizin ilanı okul panosunda ve cuma töreninde yapılmaktadır. Ayın örnek öğrencisi seçilen öğrencilerimize madalya ve belge verilmekte ve bir ay boyunca belli ayrıcalıklar tanınmaktadır.

Örnek sınıf seçimi ise yine derse giren öğretmenlerin sınıflara puan vermesiyle sağlanmaktadır.  En yüksek puanı alarak ayın örnek sınıfı seçilen sınıfımız ekstra bir geziye gitme hakkı kazanmaktadır.