Din Eğitimi

Sultan Fatih Koleji öğrencilerinin akademik olarak en üst seviyede olmasını amaçlamanın yanında öğrencilerin manevi olarak donanımlı, vatanını milletini seven, dini ahlaki değerleri benimseyen ve uygulamaya çalışan bireyler olmasını da amaçlar. Bu amaca hizmet etmek adına yaptığımız manevi eğitim çalışmalarıyla Kur’an ayetlerini ve Hz. Muhammed’in sünnetlerini öğretmeye, aktarmaya, benimsetmeye ve hayatlarına geçirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmaktayız.

‘’Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenen ve öğretendir.’’ (Buharî, Fedâilu’l-Kur’an, 21) hadis-i şerifinden hareketle, ana sınıfından 8. sınıfa kadar öğrencilerimize Kur’an-ı Kerimi öğrenme fırsatı sunmaktayız. Rabbimizin kitabı olan Kur’ân-ı Kerîm’i öğrenmek… Yani sözlerin en güzelini… Kur’an’ın mesajını öğrenmenin yolu ise, onun üzerinde düşünmekten, onu anlamaktan geçer. Bu bağlamda derslerimizde dinimiz İslam’ın ahlaki değerlerini ve temel bilgilerini işlemekteyiz. Ayrıca derslerimizi her Müslüman’ın yapmakla yükümlü olduğu dini görevlerini öğrenmeleri ve uygulamaları amacıyla ilmihal dersleriyle ve bize Kur’an ahlakıyla süslenmiş en güzel örnek olan Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatını öğrencilerimize aktarmak amacıyla verdiğimiz siyer dersleriyle de destekleyerek yaş gruplarına uygun içerik ve etkinliklerle bilinç kazandırmaya çalışmaktayız.

Yaptığımız çalışmaları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Bireysel Kur’an-ı Kerim Eğitimi

Peygamberimiz (S.A.V.)'in Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir

İnsanları "ahsen-i takvîm" ve İslâm fıtratı üzere yaratan Rabb'imiz bizlere hediyenin ve emanetin en güzelini vermiştir ki, bu hediye ve emanet çocuklarımızdır.

Ana sınıfından lise 12. sınıfa kadar öğrencilerimiz, Kur’an eğitimi alıyorlar. Mukaddes kitabımızı seven, düzgün okuyan, sureleri en güzel bir şekilde ezberleyen, Kur’an kültürüne sahip çocuklar yetiştirmek hepimizin büyük bir görevidir.

Namaz Etkinlikleri

Namaz eğtimi :çocuklarımızın hem dini terbiyelerinde hem de ibadet anlamında gösterdikleri hassasiyet ölçüsünde en fazla durulması gereken hususun namaz ibadeti olduğunu çocuklarımıza anlatıyoruz. 5. Dersin son on dakikasını teneffüs ile birleştirerek öğlen namazını cemaat halinde mescidimizde kılarak çocuklarımıza namaz kılma alışkanlığı kazandırıyoruz.

Cuma Namazı ve Sohbetleri

Cuma günü erkek öğrencilerimiz cuma namazına erkek öğretmenlerimiz eşliğinde götürülürken, kız öğrencilerimize bayan öğretmenleri tarafından sohbet saatleri düzenlenmektedir.

Kazanımlar ışığında öğrencilerimizin ifade yeteneklerinin gelişmesi adına din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından belirlenen konular gönüllü öğrencilerce sunum yapılıp sohbet saati güzel bir etkinliğe dönüşmektedir.

Kur’an-ı Kerim ve Hatim Törenleri

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen ve hatim yapan öğrencilerimize teşvik edici olmak amacıyla salon programları düzenleyerek onları ödüllendiriyoruz.

kurani-kerim-torenlerimiz

Takviye Çalışmalar

Gerek kulüp dersi olarak gerek etüt saatlerinde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenme hızı yavaş olan öğrencilerimize ekstra çalışmalar yaparak onların seviyelerini daha üste çıkarmaya çalışıyoruz.

takviye-calismalar

Manevi Gün ve Gecelerde Etkinlikler

Dini gün ve gecelerde (Kutlu Doğum haftası, Kandil geceleri, Hicri yılbaşı vs.) öğrencilerimizin bu günlerin önemini kavraması ve bilinçlenmesi için çeşitli etkinlikler, salon programları ve pano süslemeleri yapmaktayız. Ayrıca zaman zaman velilerimize de dini gün ve gecelerde salon programları düzenlenmektedir.

kutlu-dogum-programimiz

AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin düzenlediği Muharrem ayının 10.günü
( Aşure Günü) Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.
Birlik ve beraberliğin kardeşliğin ve paylaşımın önemi vurgulanarak Aşure gününün anlam ve önemi okulumuzda coşku ile kutlandı.

Yükü sevgi, özüsaygı, gücübarış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği her yıl Muharrem ayının 10.günü kutlanan aşure günümüz mübarek olsun.

Kitap Okumaları, Mektup, Şiir ve Bilgi Yarışmaları

Özellikle siyer içerikli kitap okuma çalışmaları yapıyoruz. Bu kitaplardan öğrencilerimize sınav veya yarışmalar yapıyoruz. Kutlu doğum ayı sebebiyle öğrencilerde Peygamberimiz (s.a.v)’in sevgisini kalplerine aşılamak niyetiyle Efendimiz’e gönüllerinden geçen cümlelerin olduğu mektup ve şiirler yazdırıyor ve yarışmalar yapıp çeşitli ödüller veriyoruz.

namaz-konulu-bilgi-yarismamizz

Okul Dışı Etkinlikler

Öğrencilerimize cami sevgisini aşılamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak için senede birkaç kez, tarihi camilerde öğrenci ve velilerimizle buluşup birlikte cemaatle nama kılıyoruz.

Cami / Mescit Buluşmalarımız

Sultan Fatih Eğitim Kurumları olarak zil çalınca okula koşan çocuklar gibi, ezan okununca da camiye koşan çocuklar hayal ediyoruz. Bunun için seven sevdiğini namaza alıştırsın diyerek öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle başlattığımız cami buluşmalarımız.