Değerler Eğitimi

Sultan Fatih Eğitim Kurumları olarak akademik eğitimin yanında manevi gelişimi önemsiyor, öğrencilerimizin kişilik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İnançlarımız doğrultusunda ahlaklı, milli ve manevi değerlere, toplumsal duyarlılığa sahip bir nesil yetiştirme gayretinde olan kurumumuzda, Değerler Eğitimi Komisyonu olarak belirlemiş olduğumuz değerler üzerine çeşitli çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmalarımızı yıl boyunca her sınıf seviyesine uygun olacak şekilde planlanmaktayız.

Yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizin değerleri özümseyerek hayatlarına yansıtmalarını hedeflemekteyiz. Bu nedenle çalışmalarımıza ailelerin ve öğrencilerin katılımını sağlayarak, bir bilinç oluşturmak istiyoruz.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında belirlediğimiz değerler :

* Vatan Sevgisi (15 Temmuz)       * Yardımseverlik

* Sevgi-Saygı-Kardeşlik                * Hz. Muhammed ve Güzel Ahlak

Öğrencilerimizde Vatan Sevgisi bilincini geliştirmek amacıyla 15 Temmuz köşesi oluşturuldu ve sınıflara 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verildi

Öğrencilerimizin şehitlik kavramının maneviyatını hissetmeleri için 15 Temmuz şehitlerimizden Tolga Ecebalın’ın ailesi ve Edirnekapı Şehitliği ziyaret edildi.

15 Temmuz şehitlerimiz için düzenlediğimiz programda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.

Halep’teki Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarını paylaşmak ve onlara yardımcı olmak amacıyla veli ve öğrencilerimizin desteğiyle yardım kermesi düzenlendi.

Halep için düzenlediğimiz yardım kampanyasında gelen yardımlar dualar eşliğinde gönderildi.