ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR KAPSAMINDA “TUTUM, YATIRIM VE YERLİ MALI HAFTASINI” KUTLADILAR

Anasınıfı öğrencilerimiz belirli gün ve haftalar kapsamında “Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasını” kutladılar.

Ülkemizde yetişen çeşitli meyveleri tanıyan öğrencilerimiz, sonrasında kendilerine meyve tacı yaptılar. Öğrendikleri meyve isimleri ile pekiştirici sanat etkinlikleri yapan öğrencilerimiz, gün içinde de tutumlu olmanın ne olduğuna ilişkin farkındalık oluşturan etkinliklere katıldı. Meyvelerle ilgili de şiirlerini okudular.

Okul öncesi dönem için soyut olan tutumlu olma, bilinçli tüketici gibi kavramlar onların dünyalarında var olan oyuncak ve kumbara ile somutlaştırılarak hikayeler ile paylaşıldı. Sonrasında çocuklarımızla kumbara yaptık. Miniklerimiz, etkinlikten tutumlu olmak için neler yapabileceklerine ilişkin yaş seviyelerine uygun çıkarımlar yaparak, keyifle günü tamamladılar.