ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İÇİN BAŞKAN SEÇİMİ YAPTI. Öğrencilerimizden 4 kişi seçildi ve seçim sandığı oluşturuldu. Oyların bu seçim kutusunda biriktirileceği söylenerek bütün çocukların görebileceği bir yere yerleştirildi. Oy kullanma masası oluşturdu. Masaya küçük beyaz kağıtlar, dört renk boya kalemi(her bir renk bir öğrencimizi temsil ediyor) ve küçük kağıtlar koyuldu. Çocuklar, sırayla seçimlerini yaparken herkesin kararında özgür olması için yalnız ve gizli oy kullandığı, herkesin istediği kararı vermeye hakkı olduğu, buna saygı duyulması gerektiği vurgulandı. Oy kullanma işlemi bittikten sonra çocuklarla birlikte zarflar açıldı. Zarftan çıkan oylar belirlenen renklere göre ayrıştırıldı. Gruplanan renkli kağıtlar çocuklarla birlikte sayım yapılarak en çok oy alan kişi belirlenip, açıklandı.

Model.Title