2018 SULTAN FATİH'E KABUL SINAVI

Sınav, tüm özel ve resmi okulların 2017-2018 öğretim yılında 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerine uygulanacaktır.

Burslar, sınava katılan öğrenci sayısına, öğrencinin başarısına ve ilgili kampüs ve okul için belirlenen burslu öğrenci kontenjanına göre düzenlenir.

Sınava giren öğrencilere sınava katılım durumu ve öğrencinin başarısına göre %100’den başlayıp değişik oranlarda burs verilecektir.

Sınavla kazanılan burs sadece eğitim bursudur, yemek, kıyafet, servis vb. hizmetler dahil değildir.

Sınava giren öğrencilere verilecek burslarda öncelikle öğrencinin okuduğu sınıf seviyesi için belirlenen taban puanı geçip geçmediğine bakılacak, sonra sınavda kaçıncı olduğuna bakılacaktır.

Tüm sınıf seviyelerinde kazanılan burslar sadece 2018-2019 eğitim öğretim dönemini kapsayacak olup burslar bir yıllıktır.

Eğitim bursları okul kayıt şartına bağlı olup her ne sebeple olursa olsun bir başka kişiye devredilemez.

Burslardan 30 Mart 2018 Cuma gününe kadar okulumuza kayıt yaptırıldığı takdirde faydalanılabilecektir. Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrenciler burslardan faydalanamayacaktır.

Eşit puan alan öğrencilerden yaşı küçük olana bursluluk önceliği verilir.

SINAVLA İLGİLİ DETAYLAR

Son Başvuru Tarihi: 01 Mart 2018 Perşembe

Sınav Tarihi: 3 Mart 2018 Cumartesi

Sınav Uygulama Merkezleri: Özel Sultan Fatih Eğitim Kurumları Fatih ve Beylikdüzü Kampüsü

Sınav Saati: 10.00 -14.00

4, 5, 6, 7, 8. sınıflarda 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı; 9, 10, 11. sınıflarda 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

Öğrencilerin sınavdan en az 30 dakika önceden sınava girecekleri merkeze gelmesi ve sınav salonunda yerini alması gerekir. Sınav başladıktan 15 dakika sonra sınava öğrenci alınmayacaktır. Mazeretin türü ne olursa olsun sınava girmeyen öğrenciye yeni bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Sınıf Seviyesi

Sınavda Soru Sorulacak Branşlar

4. sınıf

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce

5-6-7  sınıf

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü

8. sınıf

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

9-10-11. sınıf

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler

Sınava girecek öğrencilerin yanında öğrenci belgesi veya kimlik bulundurması zorunludur.

Sınav için yanınızda kurşun kalem ve silginizin bulunmasına dikkat ediniz.

Sınavda öğrencilerin yanlarında cep telefonu, kayıt cihazı, fotoğraf makinesi ve hesap makinesi bulundurması yasaktır. Ayrıca sınav esnasında usulsüzlük yapan veya kopya çektiği belirlenen öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.